Lunteren

Lunteren

Lunteren is een gezellig en bosrijk dorp op de Veluwe. Zo kunt u in het rondom Het Bosgoed gelegen Luntersch Buurtbos heerlijk wandelen. Dit bos werd in 1912 door notaris Van den Ham geschonken aan de inwoners van Lunteren en is nog steeds in eigendom van de inwoners van het dorp. Tegenover Het Bosgoed ligt in het bos Uitzichttoren De Koepel, een bijzonder rijksmonument. Vanaf de toren is er een prachtig uitzicht over de landerijen richting Ede en Veenendaal.

Dorpskern

De gezellige autovrije dorpskern van Lunteren ligt op 10 minuten wandelen van Het Bosgoed. Vanuit Het Bosgoed loopt u de Boslaan af richting het dorp en u ziet vanzelf de Oude Kerk van Lunteren, deze staat aan het begin van de winkelstraat. In de winkelstraat treft u diverse winkels, zoals kledingwinkels, een bloemist, een ouderwetse snoepwinkel, een drogist, een taartenwinkel, een ijssalon en nog veel meer.

Aan gevels van gebouwen in de dorpskern hangen circa 15 tegeltableaus, onder andere op het naast de Oude Kerk gelegen Café/Partycentrum Floor. Op het Nieuwe Erf, in het centrum van het dorp, treft u het ‘Lunters Vrouwtje’.

Oud Lunterse Dag

In de maanden juli en augustus is er iedere woensdagmiddag zomermarkt. En wie zich wil wanen in het Lunteren van weleer zou een bezoekje moeten brengen aan de Oud Lunterse Dag. Dit is een dag die traditioneel iedere laatste zaterdag van augustus gevierd wordt. De bevolking gaat dan gekleed in traditionele boerenkledij en de Reutemeteut, een optocht van historische, agrarische voertuigen en versierde wagens, is het hoogtepunt.

Ook zin om naar Lunteren te komen? Vraag meer informatie of een offerte aan.

Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust.
T  0318 48 45 01
      Contactformulier
Top